Onze klanten beoordelen ons met een 8.9 / 10 - 248 beoordelingen op Klantenvertellen.nl
Cosmetische en chirurgische ingrepen.
Veilig en vertrouwd bij een cosmetisch huisarts.
Neem contact op

PlexR behandeling

Zonnevlekken of levervlekken zijn vormen van een ouderdomsvlek (lentigo). Een ouderdomsvlek is een goedaardige pigmentafwijking van de huid en komt met name voor in het gezicht of de rug van de hand. Ouderdomsvlekken kunnen ontstaan op jongere leeftijd en toenemen tijdens het ouder worden.

Oorzaken van ouderdomsvlekken (lentigo)

Mensen met een licht huidtype hebben een verhoogd risico op ouderdomsvlekken. Deze huidverkleuringen ontstaan rond het 40e jaar. Oorzaken van lentigo zijn:

Deze pigmentvlekken kunnen voorkomen worden door de huid goed te beschermen met een UV-factor.

Waarom ouderdomsvlekken (lentigo) verwijderen?

Ouderdomsvlekken kunnen in sommige gevallen veranderen van vorm. Dit is een zeldzaam verschijnsel. Als dit gebeurt is het raadzaam een arts de plek te laten beoordelen. In de meeste gevallen is er niks aan de hand, maar het kan wel een reden zijn om de ouderdomsvlekken te laten verwijderen. Ook wanneer u de ouderdomsvlekken als ontsierend ervaart is het mogelijk deze te verwijderen. Lentigo kan ongewenst de leeftijd verraden.

De behandeling / verwijdering van ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken kunnen op meerdere manieren verwijderd worden. De eerste is met vloeibare stikstof. Stikstof bevriest de pigmentcellen die daaropvolgend door het lichaam vervangen worden door nieuwe pigmentcellen zonder overtollig pigment.  

De tweede manier is door middel van een laser. De laserbehandeling eMatrix geeft het minste kans op littekens, maar is niet goedkoop. Tevens is een behandeling met de PlexR Soft Surgery mogelijk. Deze innovatieve behandeling pakt huidveroudering aan en verwijdert oneffenheden zonder snijden of hechtingen.

Wilt u algehele huidverbetering? Een chemische peeling of een behandeling met de producten van dr. Obagi vermindert ouderdomsvlekken en maakt uw huid jonger en frisser omdat deze de bovenste huidlaag verwijdert. Voor deze behandelingen kunt u terecht bij onze huidtherapeute. 

Het behandelen/verwijderen van ouderdomsvlekken is een zeer veilige ingreep. Onze artsen zijn hierin zeer ervaren.

De ouderdomsvlekken (lentigo), behandelen wij met stikstof. Wanneer de stikstof te lang met de huid in aanraking is, kan dit voor een litteken zorgen. Uiteraard zal onze arts de ouderdomsvlek zo voorzichtig mogelijk aanstippen en de kans op een litteken beperken tot een minimum. Echter kunnen we hier geen zekerheid in bieden, gezien de lentigo in sommige gevallen niet bij een eerste behandeling helemaal verdwijnt en de behandeling herhaald moet worden. Meestal is de behandeling effectief, in zeer sommige gevallen komen de ouderdomsvlekken weer terug.

Bij behandeling van ouderdomsvlekken bestaan er een aantal risico’s. De aangestipte plek zal er na behandeling rood uitzien. Tevens kan er een korstje ontstaan, zoals bij een schaafwond. Bij donkere huidtypen bestaat het risico dat er een ongewenste verkleuring ontstaat na behandeling. 

 

Het verwijderen van ouderdomsvlekken is een kleine ingreep. Er is geen specifieke nazorg vereist. U kunt hierna direct weer naar huis.

Behandelprijzen Ouderdomsvlekken

De behandeling met stikstof wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed en kost:

 

Ouderdomsvlek Prijs      
Per behandelplek  €86,65

In sommige gevallen is er een vergoeding mogelijk, dit is wanneer onze huidtherapeute een vorm van huidtherapie adviseert.  

Voor de prijzen van een behandeling met de PlexR Soft Surgery, eMatrix laser of de producten van dr. Obagi of een andere behandeling bij onze huidtherapeute zoals peeling, kunt u een gratis adviesgesprek aanvragen of onze algemene prijzenpagina raadplegen. 

Behandelzones
 • Speciaal opgeleide huisartsen
 • Veilig en vertrouwd
 • Eerlijke prijzen
 • Gratis persoonlijk adviesgesprek
 • Maak een afspraak

Huisartskliniek beoordelingen

8 ,9
248 Beoordelingen
Huisartskliniek op Klanten vertellen
Lees ervaringen

Wij zijn beoordeeld op

 • 8 ,8
  Goede voorlichting
 • 8 ,8
  Persoonlijke benadering
 • 8 ,9
  Totale beoordeling
 • 8 ,9
  Advies en behandeling
 • 8 ,8
  Prijs en kwaliteit

Korting met onze cliëntenkaart

Goed nieuws: met de speciale cliëntenkaart krijgt u korting bij Huisartskliniek Westervoort en partners. Vraag hem dus direct aan!

Interessante voordelen

Spaar voor leuke kortingen bij onze kliniek en onze partners.
Waarom kiezen voor de cliëntenkaart: